Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yağmurlu havada otomobil kullanırken nelere dikkat etmeliyim

25-04-2024 08:12
Yağmurlu havada otomobil kullanırken nelere dikkat etmeliyim

Yağmurlu havada otomobil kullanırken nelere dikkat etmeliyim

Yağmurlu Havalarda Güvenli Sürüş: Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yağmurlu havada otomobil kullanırken nelere dikkat etmeliyim Yağmurlu havalarda araba kullanmak, zorlayıcı ve bazen tehlikeli olabilir. Islak ve kaygan yollar, düşük görüş mesafesi ve diğer risk faktörleri, sürücüler için ekstra dikkat ve önlem gerektirir. İşte yağmurlu havalarda araç kullanırken güvenliğinizi artıracak önemli ipuçları:

1. Araç Bakımının Önemi

  • Lastikler: Lastiklerinizin diş derinlikleri yeterli mi? Yağmurlu havalarda suyun tahliyesi için ideal diş derinliği çok önemlidir. Ayrıca, lastiklerinizin hava basıncının düzgün olduğundan emin olun.
  • Silecekler: Sileceklerinizin durumunu kontrol edin. Yağmurlu havalarda iyi bir görüş için net bir ön cam şarttır. Eski veya yıpranmış silecek lastikleri, camda çiziklere neden olabilir ve görüşü bozabilir.
  • Farlar ve Stop Lambaları: Tüm ışıkların çalışır durumda olduğundan emin olun. Işıklarınız hem yolunuzu aydınlatır hem de diğer sürücülerin sizi görmesini sağlar.

2. Sürüş Teknikleri

  • Hızınızı Ayarlayın: Yağmurlu havalarda yolda tutunma kapasitesi azalır. Bu nedenle, hızınızı azaltın ve ani hareketlerden kaçının.
  • Takip Mesafesini Artırın: Öndeki araca olan mesafenizi, normal kuralların iki katı kadar açın. Islak zeminde durma mesafesi uzar.
  • Kızaklama (Aquaplaning) Riskine Karşı Dikkatli Olun: Su birikintilerine girerken hızınızı düşürün ve direksiyon hakimiyetini korumaya çalışın. Kızaklama başladığında, paniğe kapılmadan gazdan ayağınızı çekin ve aracınızın yönünü düzeltmek için hafifçe direksiyonu çevirin.
  • Görüş Alanınızı Maksimize Edin: Defogger kullanarak camlarınızı buğudan arındırın. Ayrıca, cam içi sıcaklığı dengeli tutarak camların buğulanmasını önleyin.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.